sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Pentusuunnitelmia & tämän vuoden tuloksia

Pentusuunnitelmat 2024


Pentublogi on jäänyt päivittämättä viimeisimmän pentueen osalta. R-pennut muuttivat omiin koteihinsa heti luovutusiässä, joten meillä ei ole tällä hetkellä vapaana olevia pentuja.

Meillä on kuitenkin mahdollisesti suunnitelmissa uusi pentue vielä tälle vuodelle. Jos olet kiinnostunut pitkäkarvaisesta pennusta, niin pentutiedustelut ovat tervetulleita sähköpostitse jenni@atacamigor.net. Päivittelen myös tänne lisätietoa, jos pentue toteutuu.


Tänä kesänä päätin jättää koiraharrastukset, esimerkiksi näyttelyt, vähän taka-alalle ja olemme nauttinut kesästä ja normaalista elämästä koirien kanssa ilman pakollisia kisareissuja. Koirat ovat uineet, juosseet eri hiekkarannoilla ja olemme käyneet koirien kanssa mm. kiertämässä Rokualla 20km Keisarinkierroksen päiväreissuna. Venäjäntoyt ovat innokkaita ja puuhakkaita kavereita, jotka ovat aina valmiita kaikkeen! Suomessa on paljon upeita luontokohteita joihin kannattaa käydä tutustumassa yhdessä koiran kanssa. Luonnossa lepää niin omistajan kuin koirankin mieli. :)



Tämän vuoden tuloksia


Tänä vuonna kasvatit ovat saavuttaneet seuraavanlaisia uusia titteleitä:

FI AVA FI AVA-H
Atacamigor Lil-Black Happy Together

Ruotsin Hyppyvalio

Olga saavutti toukokuussa Ruotsin hyppysertin ja on nyt myös Ruotsin Hyppyvalio! Olga palasi upeasti mammalomalta suoraan kisaradoille ja heti ensimmäinen yritys Ruotsin puolella toi Olgalle kolmannen agilitytittelin. Seuraavaksi Olga tähtää Ruotsissa agilityradoille.



FI JV-23 FI V-23 
Atacamigor Lil-Black Quesadilla 

Tallinnan Juniori Voittaja 2024
Tallinnan Voittaja 2024
Suomen Juniorimuotovalio

Unna jatkoi upeasti näyttelyuraansa messarin menestyksen jälkeen yltäen myös Tallinnassa huhtikuussa rotunsa parhaaksi nartuksi ohi valioiden! Unna saavutti tänään FI JMVA tittelin tiukalta tuomarilta näin ihanalla arvostelulla:

"15 months. Very alert. Full of life. Small head with good skull & strong muzzle. Big teeth. Nice dark eyes. Big thin ears with good feathers. Enough long-legged. Very good bones & rib cage. Would like more angulations in front, good behind. Excellent tail set. Very good junior coat. Light fast mover & she loves it. Excellent temperament." Tuomari Tomas Rohlin





C.I.B. FI MVA NO MVA SE MVA DK MVA LT MVA EE MVA FI JMVA EE JMVA ES JMVA WJW-20 KBHV-22
Atacamigor Lil-Black My Dear Lady 

Latvian Muotovalio
Baltian Muotovalio

Omppu viimeisteli näyttelyuransa saavuttamalla upeasti BALT MVA-tittelin. Tuomari kehui vielä erikseen, että Ompulla on näyttelyn venäjäntoysta kaikista paras luonne. Tämä kommentti lämmitti mieltä kovasti.



C.I.B.-J FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA FI JMVA EE JMVA ES JMVA WJW-20 FI V-22 FI JV-22 HeW-23 FI V-23
Viva Vivendi Octavian Augustus 

C.I.B. Kansainvälinen muotovalio (odottaa vahvistusta)

Udi viimeisteli heti ensimmäisessä näyttelyssään aikuisten C.I.B. tittelin ollen rotunsa paras Ruotsissa. Myös Udin näyttelyuran tavoitteet on nyt saavutettu.