tiistai 27. elokuuta 2024

S-pentujen ensimmäinen viikko takanapäin


Pennut ovat nyt 1 viikon ikäisiä ja ensimmäinen viikko vierähti todella vauhdilla. Kaikki pennut kasvavat hienosti ja painoa on tullut yli 100g lisää jokaiselle. Hulda on aavistuksen pienempi kuin siskonsa, mutta sitäkin sinnikkäämpi ja aika usein roikkuu kiinni takanisissä, mistä maitoa yleensä tulee kaikista eniten. 

Pentujen emä Omppu voi myös loistavasti. Se on todella pirteä ja ulkona juoksentelee niin vauhdilla, ettei millään uskoisi, että se on kohtuu vasta synnyttänyt ihan hyvänkokoisia pentuja. Omppu hoitaa pentujaan todella tunnollisesti ja viihtyy 24/7 pentujen seurassa. Omppu on myös hyvin luottavainen meidän toisia koiria kohtaan, eikä ole moksiskaan, vaikka muutkin perheen koirat ovat jo useasti nuuskutelleet uusia tulokkaita. Omppu on luonteeltaan hyvin tasapainoinen, luottavainen ja tyyni äitikoira. Jos pentujen elämä kiinnostaa enemmän, niin pentujen emällä on oma Instagram tili nimellä venajantoy_omppu ja siellä Tarinat-osiossa jaetaan säännöllisesti videoita (ja kuvia) myös pennuista, joten kannattaa käydä kurkkimassa!


Pentujen emä:

C.I.B. FI MVA NO MVA SE MVA DK MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA FI JMVA EE JMVA ES JMVA JWW-20 KBHV-22
BIS 4 -junior
RYP-3
Vuoden 2023 menestynein pk Venäjäntoy Suomessa

Atacamigor Lil-Black My Dear Lady

kuva: Jenna Anttila

Pentujen emä Omppu ja pentujen isoisoisä Heppu (ensi kuussa 10v.):

Kuva: Jenna Anttila




Hilda



Helga



Hulda



torstai 22. elokuuta 2024

Kolme prinsessaa on syntynyt!

Maanantaina maailmaan tupsahti onnellisesti kolme kaunista narttupentua! Synnytys oli todella helppo ja kesti noin tunnin ajan. Kaikki pennut ovat väriltään punamustia ja todella reippaita pienokaisia. Pentujen painot lähtivät heti nousuun. Pentukopassa onkin kolme todella hiljaista ja tyytyväistä pentua. Emäkoira on voinut myös loistavasti ja hoitaa todella ihanasti pienokaisiaan. Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla pentujen kasvua ja kehitystä.

Pentujen työnimet ovat: Hilda, Helga ja Hulda. Kuvissa pennut ovat 1 vrk ikäisiä.

S-pennut


Hilda

Helga


Hulda


maanantai 12. elokuuta 2024

Pentuja syntymässä viikon päästä + meidän reissukuvia


Meille on tulossa pian pentuja!

Odotamme S-pentueen syntymistä viikon kuluttua. Emäkoira on voinut tiineyden ajan erinomaisesti ja sen mahassa tuntuu ja näkyy kovasti liikettä ja potkuja. <3 Olemme valmiita vastaanottamaan uudet pienokaiset maailmaan.


Kasvattini ovat viime viikkoina ahkeroineet jälleen eri harrastusten parissa:

Olga kilpaili 21.7.2024 Ruotsin Piteåssa tämän vuoden toisen kisapäivänsä ja saavutti upeasti jo neljännen agilitytittelinsä! Olga on Suomen menestynein agilitytoitsu ja se on saavuttanut kaikki tittelinsä todella helposti vähäisellä starttimäärällä. Olga on aivan mahtava koira sekä kotioloissa että kisakentillä. Se pyrkii aina tekemään kaiken oikein ja kuuliaisesti. Samalla Olga päätti kisauransa tähän titteliin. Voittajana on hyvä jäädä eläkkeelle ja minulle tärkeintä on, että koira päättää aktiivisen kisauransa terveenä. Kiitos Olga!


Atacamigor Lil-Black Happy Together

Suomen Agilityvalio
Suomen Hyppyvalio
Ruotsin Agilityvalio
Ruotsin Hyppyvalio


Kuva TSKphoto


Unna menestyi upeasti heinäkuun loppupuolella Viron näyttelyissä ja oli 2x Rotunsa paras! Samalla Unna saavutti juniori muotovalio -tittelin. Paljon onnea ja kiitos Unnan kodille näyttelyahkeruudesta!

Atacamigor Lil-Black Quesadilla 

Suomen Juniorimuotovalio
Viron Juniorimuotovalio
Tallinnan Juniori Voittaja 2024
Tallinnan Voittaja 2024
Suomen Voittaja 2023
Suomen Juniori Voittaja 2023



Meidän viimeisimmän pentueen Mysli, 6,5 kuukauden ikäinen pentu, kävi osallistumassa Petotestiin karhulla. Oli todella mielenkiintoista nähdä nuoren Myslin reaktio. Mysli opettelee myös agilityn alkeita erittäin hienosti ja toivottavasti seuraa Olga-äitinsä jalanjäljissä tässä harrastuksessa. Kaikkea hyvää Myslille jatkoon!

Atacamigor Lil-Black Remember My Name



Reissu Pohjoiseen

Olgan agilitykisojen jälkeen suuntasimme lomareissulle pohjoiseen. Kilpisjärvellä kiipesimme Saana-tunturin huipulle ja sen jälkeen jatkoimme matkaa Norjan puolelle. Norjassa vaelsimme eri nähtävyysreittejä koirien kanssa. 

Venäjäntoyt ovat aivan upeita reissukavereita. Ne mahtuvat pieneen tilaan, tarvitsevat vain vähän ruokaa/tarvikkeita mukaan ja ovat uskomattoman jaksavia ja ketteriä. Ne kulkevat vaivatta kivikoissa, kiipeävät kalliorinteillä ja loikkivat iloisesti haastavissakin paikoissa. Venäjäntoyt sopeutuvat myös erilaisiin lämpötiloihin - reissun aikana koimme sekä hellettä että kylmää sadetta. Ne myös nukkuvat onnellisina missä vaan käpertyen omistajan kainaloon.

Meillä oli todella upea ja rentouttava reissu kauniissa maisemissa! Myös moni kasvattini on tänä kesänä retkeillyt Norjassa, sekä myös ihan kotimaassa. Venäjäntoyt nauttivat luonnossa kulkemisesta ja ovat erinomaisia kumppaneita aktiiviseen kotiin. 

Saana -tunturille kiipeäminen

Tästä se alkaa! Matka edessä kohoavan Saanan huipulle.

Melko kallioista oli nousu.

Upeat oli maisemat ylhäällä.







Isä ja tytär. Heppu täyttää syyskuussa 10 vuotta ja hienosti jaksoi myös pitkät matkat ja kiipeämiset.



Pohjois-Norja

Sledo


Reitti huipulle


Näkymä Hengen-vesiputouksen päältä


Hengen-vesiputous. Edellinen kuva on otettu tuolta ihan ylhäältä vasemmalla olevan kiven päältä



Spåkenesin maailman sodan aikainen rannikkolinnoitus


Huppis oli sitä mieltä, että kaikki paikat pitää tutkia

Gorsabrua - silta, joka ylittää 153m syvän kanjonin. Sadekelillä kuvia ei juuri saanut, mutta paikka oli silti upea.

Huppista ei haitannut sade, eikä pelottanut korkea silta. Se kurkisteli kaiteiden välistä alas ja vähän pelotti, ettei se tipahda. Oltiin aika korkealla!





Blåvatnet -järvi




Venäjäntoy löytää sopivan istumapaikan mistä tahansa.

Matka Blåvatnet -järvelle oli todella kivikkoinen. Edestakainen reitti oli yhteensä 8,5 km ja siitä noin 6 km on eriasteista kivikkoa ja loppumatkasta louhikkoa.


Tässä näkyy loppumatkan reittiä. Koirat pääsivät hyödyntämään ketteryyttä ja hyppytaitoja.




Näkymä Lyngentrappan yläpäästä. 1200 porrasta oli matkalla. 

Lähes kaikki vaellusreitit kulkevat lampaiden laidunalueiden läpi.