tiistai 20. joulukuuta 2016

Pennut 3 viikkoa

Pennut täyttivät sunnuntaina jo 3 viikkoa ja viime viikko sujuikin uusia asioita oppien. Pennut alkoivat kävelemään sujuvasti heti alkuviikosta ja samalla rupesivat kiipeilemään pois pentulootasta. Perjantaina vaihdoin pennuille matalamman pedin ja siitä lähtien pennut ovat sujuvasti hakeutuneet alustan päälle tarpeille. 

Nyt pennut liikkuvat pitkin pentuaitausta ja pomppaavat heti ylös pedistä pirteän äänikuoron kera, kun niille alkaa juttelemaan. Pennut osaavat myös murista, haukkua ja ulvoa. Hännät ovat heiluneet pitkin viime viikkoa ja kynsiä ollaan napsittu lyhyemmäksi pariin kertaan. Pennuille on myös tarjottu jauhelihamössöä ja jösses ne syövät innolla! Lattia ja pennut ovat aina ihan sotkussa. Kasvua tapahtuu myös tasaisesti, vaikka painoltaan nämä pennut ovatkin pienempiä kuin aiemmat meidän pennut tässä iässä. Kun on monta syöjää (imijää), niin pennutkaan eivät pullistu niin nopsaan. Yksi pennuista kävi tänään myös pesulla, kun oli onnistunut liikaamaan ihan itsensä. Varmasti monta muutakin uutta asiaa on tullut pennuilla jo vastaan.

Tänään olisin halunnut ottaa pennuista juoksentelukuvia lattialla, mutta valo ei riittänyt siihen. En halua kuvata pentuja salamavalolla, joten piti tyytyä yksilökuviin. Pennut vaikuttavat oikein lupaavilta ja reippailta pieniltä toitsuilta!


Poika 1
Poika 2
Poika 3
Tyttö 1
Tyttö 2
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti