keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

7,5 viikkoa

Pennut muuttuvat päivä päivältä enemmän riiviöiksi. Vaikka ne ovatkin kovin symppiksiä, niin melkein kaduttaa, että hetki sitten sanoin niiden olevan kilttejä ja helppoja pentuja. Nyt pennut ovat joka paikkaan ehtiviä ja ihan kaikkeen hampaat iskeviä riiviöitä, jotka pistävät muutaman tunnin yksinolon aikana koko olkkarin sekaisin. Aina saa vähän jännittää, että mitä uutta pennut ovat tänään keksineet. Yleensä vesikippo on lähtenyt liikkeelle, pissa-alustat revitty ja heitelty nurinpäin, sekä kuljeteltu ties minne ja kaikki iglu -pedit on lentänyt katolleen. Onneksi näin pienet ei mitään isoa tuhoa kuitenkaan saa aikaan. :) Ja aina vaan parempi, että on eläväisiä ja puuhakkaita pentuja. Jos näille pennuille toivottiin reipasta ja touhukasta luonnetta, niin sitä selvästi saatiin.

Tämä viikko on pennuilla oikea touhuviikko! Paljon uusia juttuja. Isoimpana ehkä se, että mammakoira kerkesi nyt lähteä jo takaisin omaan kotiinsa. Sijoituskodilla oli jo kova ikävä Ainoa ja myös Aino päätti pentujen ollessa tasan 7 viikkoa, että nyt on aika alkaa pentuja vieroittamaan. Pennut alkoivat jo olemaan todella kovakouraisia Ainoa kohtaan repien sitä korvista ja hännästä, ja liiankin kiltisti Aino kesti kaiken. Pennut eivät ole reagoineet mitenkään äitikoiran lähtöön ja muu lauma kasvattaa nyt pentuja. Kaikilla on hyvä ruokahalu ja ulos tekevät todella reippaasti tarpeita. Mammakoiralta sain heti kuvaterveisiä ja nyt Aino pääsee rauhassa palautumaan isosta ja hienosta urakasta.

Eilen pennut pääsivät mukaan eläinkauppaan shoppailureissulle ja sielläkin pennut vipeltivät vaan menemään ja hurmasivat samalla kaikki asiakkaat. Tänään oli vuorossa eläinlääkärin tarkistus ja sirutus. Viralliset nimetkin on nyt päätetty, joten kunhan eläinlääkäri saa sirut merkittyä Omakoiraan, niin saadaan pennutkin rekisteriin. Loppuviikon ajan pennut pääsevät minun mukana töihin apulaisiksi, joten tohinaa ja uusia juttuja riittää.

Alla olevat kuvat on ottanu Elise Nevala, kiitos kuvista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti