maanantai 10. huhtikuuta 2023

Aika rientää Q-pentujen kanssa + vanhemmat esittelyssä

Q-pentueessa on vapaana vielä sijoituskotia etsivät narttupentu!

Yhteistyökykyiseen kotiin mieluiten mahdollisimman lähelle Oulua. Sijoitus kauemmas voisi olla mahdollista, jos kodilla on ennestään näyttelykokemusta ja halua näyttelyttää myös tulevaa koiraa.

Yhteydenotot: jenni@atacamigor.net / poykio.jenni@gmail.com tai soittamalla 040-7438395 

Kultainen varamamma Olga pentujen kanssa.

Miten nopeasti aikaa kulkeekaan ja pennut kasvavat hurjaa kyytiä. Pennut ovat todella iloisia ja hännät heiluvat koko ajan aivan hirmuisesti. Pennut ovat olleet myös hyvin reippaita ja uteliaita pieniä toitsuja. Ne mennä viipottavat reippaasti joka paikassa ja ovat ulkoilleet ahkerasti. Reilu viikko sitten pennut saivat sirut ja viime viikolla on käyty vierailemassa myös eläinkaupassa, jossa pennut lähtivät heti vauhdikkaasti tutkailemaan ympäristöä. Tällä hetkellä pentujen luonteet vaikuttavat hyvin lupaavilta ja tasapainoisilta. Onna-äiti hoitaa edelleen tunnollisesti pentujaan ja hänellä ei ole selvästikään kiire pentujen vieroittamisessa. Onnan kodin kanssa on sovittu, että Onna saakin hoitaa pentujaan vielä tovin ennen paluuta takaisin omaan kotiinsa.

Pennuilla on siis kaikki hyvin ja ne kasvavat ihan silmissä. Ruoka maistuu ja koko ajan vauhti kiihtyy ja leikit lisääntyy. Varpaistakin pennut osaavat jo pureskella. :) Myös viherkasvien oksat piti nostaa ylemmäs, kun ensimmäiset hampaat eksyivät jo lehtiin kiinni. Saa nähdä, mitä pieniä riiviöitä pennuista on kasvamassa.

Nämä pentujen kuvat on kaikki otettu noin viikko sitten. Pentujen vanhemmista on myös kuvia pentujen ulkoilukuvien jälkeen.

 

Poika



Tyttö 1

Tyttö 2







Vähän pitää maistella tätä valkoista.. nam nam












Pentujen vanhemmista vielä kuvat ja lyhyet esittelyt:

 

Pentujen isä:

WJW-20 CIB-J ES JMVA FI JMVA EE JMVA LT JMVA FI JV-22 FIV-22

Viva Vivendi Octavian Augustus

Polvet: 0/0

Silmät: Terveet

Sydän: Ei sivuääniä

 Koiranet-tiedot >>

Kuva Nina Saksman

Pentujen emä

FI MVA EE MVA EE JMVA TLNJW-21 TLNW-21

Atacamigor Lil-Black Lots Of Liquorice

Polvet: 0/0

Silmät: Terveet

Sydän: Ei sivuääniä

 

Kuva Tiia Öhman
 

Pentujen isä on nuoriherra Udi. Alunperin Onnalle oli suunniteltu sulhoksi toista urosta, mutta valitettavasti astutuspäivät osuivat juuri jouluaatolle ja joulupäivälle, joten vaihdoimme lennosta urosta, koska kauas reissuun lähtö ei juuri tuona ajankohtana ollut mahdollista. Olimme jo puhuneet aiemmin, että Udia tullaan jossain vaiheessa käyttämään Onnalle, joten ajankohta vaan aikaistui. Udi on luonteeltaan suhteellisen rauhallinen, toki virtaa ja energiaa riittää myös Udilla. Se rakastaa lenkkeilyä, tykkää olla lähellä, oppii asiat super nopeasti ja rakastaa omaa ihmistään ylikaiken. Udi on ryhdikäs ja liikkuu todella hienolla sivuaskeleella. 

 
Kuva Nina Saksman


Udi on näyttelyissä erinomaisesti menestynyt ja on Madridin Maailman Voittajan ROP-koira. Udi on myös Kansainvälinen Junior Muotovalio. Udilla on jämäkkä ja vahva luusto, sekä selkeä sukupuolileima. Udi on pikkuhiljaa aloitellut agilityä ja on todella ketterä, hienosti eteenpäin liikkuva ja todella nopeasti oppiva. Udi keskittyy tekemiseen 100 %, eikä se ota häiriötä ulkopuolisista asioista. Sen kanssa on todella helppo harrastaa. Udi on myös osoittautunut todella mukavaksi ja sopeutuvaiseksi reissukaveriksi, joten sen kanssa on ollut helppo reissata myös näyttelymatkoilla. Udi tulee hyvin laumassa toimeen, vaikka meillä onkin kolme vanhempaa urosta kotona. Ruokahalu Udilla on loputon ja se syö aivan kaiken mahdollisen ja herkkujen avulla siitä saa kuka vaan kaverin.




Onna-emästä olikin aiemmin jo esittely, mutta Onna on hyvin vauhdikas, energinen ja aina ihan täysillä yrittävä pieni ja siro narttu. Onna on loputtoman iloinen ja sen kanssa on helppo harrastaa, kun se haluaa tehdä koko ajan häntäheiluen parhaansa. Onna harrastaa agilityä ja on ihan kohta kisavalmis. 

Tässä on Onnan ensimmäisistä agilityepiksistä video:


Onna on kokeillut myös tokoa ja nosework:iä alkeiden verran ja on ollut todella pätevä kummassakin lajissa. Onna harrastaa myös juoksua oman ihmisensä kanssa ja jaksaa juosta todella pitkätkin yli 10 km matkat. Onna ei lenkillä väsy ja lenkkeilee säällä kuin säällä. Sitä ei hidasta pakkaset, eikä vesisade. Onnalla on kotona kaverina kaksi todella isoa koirakaveria, jotka ovat Onnan mielestä hänen alamaisia ja yhteiselo isojen koirien kanssa onnistuu hienosti. Meille tullessa Onna on laumassa nöyrä ja kunnioittaa minun koiria. Onna on reissannut minun mukana näyttelymatkoilla ja sopeutunut kaikkiin tilanteisiin hienosti. Onna on todella pirteä ja hyvänmielen koira ja tällä hetkellä ainakin näyttäisi, että pennut olisivat perineet yhtä iloisen luonteen Onnalta. Onna on sosiaalinen ja ystävällinen vieraita ihmisiä kohtaan. 

Kuva Tiia Öhman

Onna on myös näyttelyissä erinomaisesti menestynyt ja saanut todella paljon kehuja luonteesta ja esiintymisestä. Viime vuoden Suomen TOP TEN toitsu -kilpailussa Udi ja Onna sijoittuivat pitkäkarvaisissa ykköseksi ja kakkoseksi. Pennuista odotetaan siis myös monipuolisia pikkukoiria harrastuskaveriksi tai lenkkiseuraksi. Pentuja ei kuitenkaan luovuteta kotiin, jossa lajiharrastaminen menee koiran hyvinvoinnin edelle. Molemmat vanhemmat ovat terveitä, eikä kummallakaan ole mitään allergioita tai herkkämahaisuuksia. Molemmat ovat myös super ahneita toitsuja ja syövät mitä tahansa niille antaakaan.

Kuva Tiia Öhman

 

Pentujen isoisoisoisä täytti viime kuussa jo 15 vuotta! Paljon onnea Ville - Konkkaronkan Ihme Igor! <3 Ville lenkkeilee edelleen kaikki samat lenkit kuin meidän perheen muutkin koirat ja voi erinomaisesti ikäisekseen. Tätä pentuetta katsomassa käynyt henkilö sanoikin, ettei millään uskoisi, että Ville on jo 15-vuotias, koska se on niin pirteä. Ville tykkää edelleen vieraista ja haluaa olla osallistumassa, kun jotakin tapahtuu. Toivottavasti saamme pitää Villen vielä pitkään meidän ilona.

15-vuotias Ville.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti