keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Vielä kerran Q-pentueen touhuja. Unna etsii edelleen sijoituskotia!Touhua on riittänyt kovasti kahden kotona olevan Q-pennun kanssa. Casper-poika muuttaa maanantaina oman perheensä luokse ja on ollut ihana seurata, kuinka kovasti perhe jo odottaa Casperia kotiin. Casper on saanut passin ja rokotukset ja on valmis muuttamaan uuteen kotimaahansa. Unna-tyttöselle ei ole löytynyt vielä sopivaa sijoituskotia ja asustelee myös vielä kotona. Toisaalta olen ollut todella iloinen, että Unnakin on vielä kotona, koska pennuista on niin älyttömästi seuraa toisilleen. Ne riekkuvat keskenään toisiaan viihdyttäen (lue: kiusaten) ja aikuiset koirat ovat päässeet vähemmällä. Kuitenkin minulle on todella tärkeää, että näihinkin pentuihin panostetaan yksilöinä ja niitä sosiaalistetaan ja ne saavat elää normaalia kotikoiran elämää tottuen samoihin juttuihin, joihin ne tottuisivat uusissa kodeissa. Iloitsen ja nautin kaikesta pentujen kanssa touhuamisesta ja on ollut mukava kulkea niiden kanssa eri paikoissa ja panostaa sosiaalistamiseen. Kaikkeni olen tehnyt, että Casper lähtisi meiltä sosiaalisena ja reippaana poikana. Pennut ovat käyneet mm: agilitykisoissa, eläinkaupoissa, pentutreffeillä, raveissa, kaupungilla, sirkuksen ääniä kuuntelemassa, kimppalenkillä vieraiden koirien kanssa jne. Ne ovat pelailleet aktivointipelejä ja osaavat liikkua hihnassa erinomaisesti. Monia tärkeitä taitoja ollaan opeteltu. Eilen pennut matkustivat minun mukana päiväreissun Jyväskylään ja hienosti matkustivat 4h matkat kumpaankin suuntaan. Pentujen kanssa tämä kesäaika on kyllä ihanaa. <3 Ja tänään mennään taas pentutreffeille!

Atacamigor Lil-Black Quesadilla eli Unna etsii vielä sijoituskotia!

Päivä päivältä enemmän haluaisin jättää tämän super suloisen ja ihanan pennun kotiin, mutta haluaisin myös tarjota meidän 15v3kk -ikäiselle vanhuskoiralle "pentuvapaita" loppuvuosia, joten sen vuoksi koitetaan edelleen, josko Unnalle löytyisi vielä sopiva sijoituskoti.Unna on todella lupaava, herttainen ja touhukas pentu. Se tykkää pomppia ja kiipeillä joka paikkaan (mm. telkkaritason päälle ja sohvalle myös hyppää jo) ja on hyvin kekseliäs. Sillä on paljon omaa tahtoa, mutta se on myös hyvin seurallinen ja kiltti. Rakastaa olla sylissä. Unnan maailmassa omat ihmiset ovat maailman parasta. Se ei kauheasti ole kiinnostunut vieraista, mutta herkut käy kyllä mielellään syömässä ja niitä voi jäädä kerjäämään lisääkin. Unna on vieraissa paikoissa reipas ja tutustuu hyvin kiinnostuneesti ympäristöön. Myös toisiin koiriin Unna suhtautuu ystävällisesti. Unnaa ei kuitenkaan sijoiteta isojen ja aktiivisten koirien seuraksi, koska venäjäntoy on pienenä koirana tapaturma-altis, eikä muutenkaan tykkää, jos koko ajan jyrätään. 
Unna on todella innokas ulkoilija ja lenkkeilee mielellään. Se osaa liikkua hienosti hihnassa (välillä toki pentumaisesti innostuen), eikä sitä ole haitannut pienet vesisateet tai nurmikossa turkin kastuminen laisinkaan. Unna on myös aivan super ahne. Se ei jouda pureskelemaan nappuloita vaan nielee ne kokonaisina. Unnaa on todella helppo kouluttaa, kun se on niin älyttömän perso herkuille ja palkkanameiksi käy hyvin myös sen omat ruokanappulat. Tällä hetkellä Unna on vähän pullukka, joten ruokailun kanssa saa olla vähän tarkkana, ettei vahingossa ruoki pentua liikaa, koska se todellakin syö aivan kaiken mahdollisen.Unna on tottunut yksinoloon, ulkoiluun ja matkustamiseen. Unnan sisäsiisteys on todella hyvällä mallilla ja se osaa jo pidättää ja odottaa ulospääsyä. Se myös saattaa stopata ulkoa sisään tullessa, jos ollaan liian aikaisin tulossa sisälle ja edelleen on kakkahätä. Se ei kuitenkaan pärjää vielä kovin pitkiä aikoja käymättä ulkona, joten vahinkojakin voi sattua. Ulkoilemaan Unna on tottunut niin vapaana kuin hihnassa. Molemmat sujuvat erinomaisesti. Unna on osoittanut kiinnostusta lintuja kohtaan, joten todennäköisesti saalistusviettiä on jonkin verran, joten irtioloon ja luoksetuloon kannattaa panostaa todella kovasti nyt pentuaikana. Tällä hetkellä Unna pysyy erinomaisesti irti. Tottelee luoksetulokäskyä, eikä muutenkaan sillä ole ollut kiinnostusta lähteä liian kauas.

Unnasta saa mielellään kysyä lisätietoja. Unnan vanhemmat ovat terveystarkistettuja ja erinomaisesti näyttelyissä menestyneitä. Ulkoisesti Unna on yksi lupaavimmista meillä syntyneistä pennuista ja näkisin mielelläni sen näyttelyistä kiinnostuneessa kodissa. Ouluun jäädessä mitään näyttelypakkoa ei ole, koska voin aivan hyvin ja mielellään itsekin näyttelyttää pentua. Venäjäntoyn pitäminen näyttelykunnossa ei vaadi kodilta normaalia enempää panostamista, koska sillä on helppohoitoinen turkki ja normaali sosiaalistaminen riittää.

Unna sijoitetaan mieluiten mahdollisimman lähelle Oulua, mutta sijoitus kauemmas voisi olla mahdollista, jos kodilla on ennestään näyttelykokemusta ja halua näyttelyttää myös tulevaa pentua. 


Yhteydenotot:
poykio.jenni@gmail.com / jenni@atacamigor.net / 040-7438395

Molemmista pennuista vielä kuvia. Osa on uudempi ja osa vanhempia. Lopussa kännykkäkuvia pennuista eri tilanteissa.

Pentuja on hirveän vaikea kuvata, koska meno on tällaista suurimman osan aikaa

Reippaana agilitykisoissa ihmettelemässä


Ja sitten raveissa

Casper rakastaa ihmisiä ja lapsia <3

Ihana ihminen <3

Sitten on käyty myös pentutreffeillä

Siellä oli toinen venäläinen rotu; venäjänbolonka

Välillä pieni toitsu joutui kiipeliin..

Paljon erilaisia pentuja!

Sitten on käyty Peten Koiratarvikkeessa shoppailemassa; Unna olisi halunnut ostaa ison satsin Naturis-makkaraa

Molemmat pennut olivat super reippaita shoppailijoita

Unna tykkäsi kiipeillä hyllyissä ja olisi valinnut ostoskoriin lisää purtavaa

Koirakavereita on nähty myös lenkillä, mutta onnistuneita kuvia ei vaan ole..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti