lauantai 7. syyskuuta 2024

S-pentujen kuulumisia ja 2vko kuvat

Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet huimasti viime päivityksen jälkeen. Kiireiden vuoksi viime kuvien, jotka otettiin pentujen ollessa kaksiviikkoisia, jakaminen on hieman viivästynyt, mutta nyt on aika korjata tilanne ja vähän kuulumisia samalla.

Omppu ja Hulda-neiti


Ensimmäinen pentu aukaisi silmänsä jo 9 päivän iässä ja kaksi muuta vähän myöhemmin. Kynsienleikkuuta ollaan myös harjoiteltu ja ensimmäinen matokuurikin on jo takana päin. Pienet vinkunat ja ynähdykset ovat tällä hetkellä arkipäivää ja pennut ovatkin kovia ilmaisemaan itseään. Pienet hännät myös heiluvat jo kovasti. Pennut viihtyivät yllättävän pitkään nätisti pentukopassa, mutta nyt viikonloppuna niille avautui koko pentuaitaus käyttöön. Ensimmäiset pissatkin on osuttu hienosti pissa-alustoille. Pentujen meno on jo yllättävän sujuvaa ja vauhti vaan kiihtyy tulevina viikkoina. Leikkimistäkin on kovasti yritetty ja välillä sormet saavat toimia maisteltavana.

Omppu-äiti voi loistavasti ja on energinen ja iloinen äitikoira. Se hoitaa pentunsa tunnollisesti, syö loistavasti ja lenkkeileekin jo innolla. Pennuista suurin nosti painoa edellisellä viikolla melkein 200 g, joten pennutkin voivat pulskasti, kun äitikoira voi mainiosti. Pennuista huolehtii myös Olga-mummo (Ompun äiti), joka osallistuu aktiivisesti pentujen hoitamiseen. Olga hoitaa mm. pentujen pissatuksia. Mummokoira haluaisi myös imettää pentuja. Onneksi pennut ovat pikkuhiljaa oppineet, että Olgan masun alla on vähän huonompi tarjoilu. Imemisyritykset ovat sen myötä vähentyneet kokonaan ja hyvä niin. Ei ole mitään tarvetta käynnistää kohta kahdeksanvuotiaan mummelin maidontuotantoa. Omppu on leppoisa ja antaa mummon auttaa mielellään. Harmi, ettei tänne blogiin voi kovin näppärästi ladata videoita, sillä olisi ihana näyttää, kuinka suloisesti Omppu ja Olga yhdessä hoitavat pentuja. Toitsut ovat kerrassaan ihania ja loistavia äitikoiria. 

Olga auttaa tytärtään pentujen hoitamisessa


Pennut 2 viikon ikäisiä kuvissa:

Hilda






Helga






Hulda