torstai 19. tammikuuta 2017

Pentutarkistuspäivä + hieman kuvia lähisuvusta

Tämä päivä oli pennuille hyvin tapahtumarikas. Ulkona riehuu myrskytuuli ja sinne pentusetkin joutuivat tuulen tuiverrukseen tarpomaan. Ei ehkä ollut ihan pentujen lemppari keli.. Meinaa aikuisetkin lähteä lentoon tällä hetkellä, kun tuuli puhaltaa puuskittain Oulussa jopa 25m/s. Ei siis ihme, jos pentujen ulkoilu oli hieman vaikeaa. Kaikkeen sitä pennut joutuvatkin!


Moikka, mä oon Jäkkis ja edelleen etsin sopivaa kotia <3


Päivällä pennut matkasivat myös eläinlääkäriin pentutarkistuksille ja sirutettavaksi. Olikin mielenkiintoista kuinka eri tavalla pennut reagoivat sirun laittamiseen. Esme, Ponnari ja Jäkkis vähän itkeskelivät pistettäessä, Mustikka oli täysin hiljaa "isot tytöt ei itke" ja Huppis nosti rähinän ja alkoi murraamaan "kehtaattekin kiusata minua". Huppiksen reaktio huvitti niin kasvattajaa kuin eläinlääkäriäkin. Voi pennut! 

Tarkistuksessa kaikki pennut todettiin täysin terveiksi. Ei napatyriä, häntämutkia tms. Sydänäänet oli täysin kunnossa. Palleja ei eläinlääkäri meinannut pojilta täysin löytää, mutta tarkistus olikin aika nopea ja olen jo tottunut siihen, ettei kaikki eläinlääkärit vaan osaa tutkia näin pienten poikien kiveksiä. Tänään illasta meillä kävi kylässä Villen (pentujen papan) kasvattaja ja hän tutki samalla poikien kivekset ja kaikilta löytyi ihan oikea määrä palleroita jalkovälistä. :) Ei mitään epäselvyyttä niissä. Kaikki vaikuttaa siis olevan tosi hyvin pennuilla!

Eläinlääkärin jälkeen kävimme moikkaamassa vieressä olevan Mustin ja Mirrin tyttöjä. He taisivat saada vähän turhankin rauhallisen vaikutelman meidän muksuista.. Pennut olivat jo hieman väsyneitä eläinlääkärireissusta, mutta saivatpa extrarapsutuksia ja muutama asiakaskin hurmattiin samalla. Kuten eräs asiakas sanoi, niin harvoin sitä tulee istuttua eläinkaupan lattialla..
Mesi-äitikin on kerinnyt jo lähtemään omaan kotiinsa. Sijoituskoti kävi Mesin hakemassa ja vielä viime hetkillä se käpertyi onnellisena pentujen viereen nukkumaan. Mesi oli niin valtavan hieno emä! Vaikka se oli ensikertalainen ja pieni narttu, niin siltikin se hoiti viisikon erinomaisesti. Leikitti ja viihtyi pentujen seurassa loppuun asti. Pennut saivat repiä sitä hännästä ja korvakarvoista ja siltikin se jaksoi pysyä kärsivällisenä. Upean työn Mesi teki ja nyt on aika hengähtää ja palautua urakasta. Mesi asuu siis sijoituskodissa ja sijoitussopimuksen mukaisesti se luovutettiin takaisin omaan kotiinsa. Ikävä meillä tulee tyttöä! Pennut kyllä pärjäävät ilman äiskää ja niillä on edelleen runsaasti sukulaisia näyttämässä koiran mallia. Heppu-iskä on toiminut nyt leikittäjänä, mutta pentujen hepulin ollessa käynnissä myös Heppu juoksee muksuja karkuun.. Pennut ovat hieman myös olleet ihmeissään, kun Hepun masun alta ei löydykään nisiä, joista voisi välillä imaista..


Kotiin lähdössä

Söpö Esme

Tässä loppuun vielä kuvia pentujen vanhemmista + Mesin vanhemmista. Hepun isästä Villestä ja emästä Saagasta löytyy kuvia meidän kotisivuilta.


Isä:
FI MVA NO MVA DK MVA POHJ MVA RU MVA BY MVA FIV-16 DKV-16 FIJV-15 HeJW-15
Atacamigor Lil-Black Fandom "Heppu"

Emä:
FI MVA BY MVA FIJV-14 HeJW-14
Mechta Yuvelira Alessandria "Mesi"

Mesin isä:
FI MVA NO MVA SE MVA DK MVA POHJ MVA RU MVA PH MVA LU MVA EE MVA LT MVA LV MVA BALT MVA CZ MVA RU GR MVA PL MVA BY MVA BY GR MVA GE MVA GE GR MVA CY MVA BG MVA BG GR MVA MK MVA MD MVA MD GR MVA UA MVA TR MVA RFK MVA RU JMVA BY JMVA MK JMVA MD JMVA NOV-15
Stempfort Yunait Kolor Best

Mesin emä:
RU MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BY MVA UA MVA RU JMVA UA JMVA BALTV-14
Snou Mirekl Zarya Strasti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti