sunnuntai 4. elokuuta 2019

8 viikkoa

Pennut täyttivät eilen jo 8 viikkoa ja niin se aika taas rientää. Pienistä on kasvanut jo "isoja" ja meno on myös sen mukaista. Kameran kanssa on hyvin vaikea pysyä enää pentujen perässä. On myös hauska huomata, miten pentujen luonne-erot alkavat näkymään tosi selvästi. Kolme hyvin erilaista persoonaa kasvaa tässä pentueessa ja kaikki pennut ovat aivan älyttömän rakkaita ja ihania. <3

Tämä viikko on ollut melkoinen touhuviikko. Pennut ovat päässeet tutustumaan erilaisiin koirakavereihin, ovat käyneet erilaisissa paikoissa (mm. agilitykisoissa) ja kolmena päivänä olivat myös minun mukana töissä. Eläinlääkärissäkin piipahdettiin sirut hakemassa ja samalla eläinlääkäri vähän tutki pentuja. Hienot pennut ja pojilta löytyi kummaltakin molemmat kivekset. Kovasti tässä odotellaan, että kerkiääkö pentujen rekisteripaperit mukaan luovutushetkille, kun kennelliitolla tuntuu kestävän rekisteröinti. Ilya-isän rekisteröinti on ollut vireillä kesäkuun alusta asti ja sen kestäminen viivästyttää pentujen papereiden saantia. Pentue on hyväksytty jo omakoirassa eli kaikki on nyt vaan kennelliiton nopeudesta kiinni.

Otin pennut tällä viikolla töihin mukaan, niin sain ruokittua pennut kesken päivää. Olga tykkää edelleen kovasti pennuista ja leikittää niitä, mutta pentujen imeminen näyttää siltä, ettei maitoa enää juurikaan tule. Pennut olivat super reippaita töissä ollessa ja tekivät tosi hienosti pissat ja kakat hihnassa ulos. Samalla tulikin ensimmäiset hihnaharjoittelut ja vaikka hihnat tuntui ensin olevan aina ihan solmussa, niin loppujen lopuksi hienosti hihnakäytöt sujuivat.

Pennut ovat hyvin tomeria tapauksia. Ne ovat tosi varmoja liikkujia erilaisilla alustoilla ja monesti tuntuukin, että mitä hutarempi alusta, niin sille on ihan varmasti päästävä! Varsinkin tyttö on erikoistunut kiipeilyyn. Milloin se pomppii imurin säiliön päällä tai kiikkuu kenkätelineen ylätasolla. Tyttö mennä viipottaa siihen malliin, että saa nähdä miten tuleva koti pysyy pikkuisen kiiturin perässä.

Toinen pojista sitten taas keksi, että vesikupistahan voi kuopia vedet pois ja vielä parempi, kun laidasta ottaa kiinni ja kaataa koko vesikupin! Vesikuppi vaihtuikin sitten isompaan, niin se ei houkuta kaatamaan sitä. Kaikkea ihanaa nämä pennut keksiikään. Mutta pitäähän pentujen ollakin touhukkaita ja eläväisiä - tykkään todella paljon näiden pentujen luonteista!

Tästä pentueesta on vapaana vielä yksi urospentu harrastavaan kotiin! 
Pentu on hyvin touhukas, reipas ja sosiaalinen tapaus. Siinä on paljon potentiaalia näyttelyihin ja erilaisiin harrastuksiin, joten pennulle etsitäänkin ensisijaisesti harrastuksista kiinnostunutta kotia. Pentu on mahdollista nähdä Olga-emän kanssa myös etelä-suomessa ensi viikonloppuna 10.8. Riihimäellä ja 11.8. Helsingissä.




























Mainitsinko jo, että pennut tykkäävät ahtautua hyvin erikoisiin paikkoihin? Kuten eläinkaupassa kissan raapimalaudan sisään. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti