perjantai 10. heinäkuuta 2020

5 viikkoa

Pennut täyttivät eilen jo viisi viikkoa ja vauhti vaan kiihtyy päivä päivältä enemmän. Tänään tuntui, että aina kun kerkiän käydä yhden kielletyn asian torppaamassa, niin jo löytyy heti seuraava tilalle. Tänään syötiin kenkiä, purtiin johtoa, riepoteltiin mattoja, raahattiin petejä ympäri huushollia, kiivettiin kaappeihin ja kenkätelineeseen, purtiin varpaasta, roikuttiin lahkeessa ja aikuisten koirien hännissä ja mitähän kaikkea muuta. Eli pennut on hyvin eläväisiä ja sekkailevia riiviöitä. :) Siltikin nämä pennut ovat todella leppoisia ja koko ajan hyväntuulisia. Aivan ihania siis.

Pennut ovat ulkoilleet jo kovasti, mutta toki ulkoilua on vähän rajoittanut jokapäiväiset sateet ja ukkoset. Aamuisin on kuitenkin ollut paljon hyviä ilmoja, joten pennut päässeet koko viikon ajan Ainon mukana aina aamulenkille. Pennut ovat todella innoissaan ulkoilemassa ja hyvin uteliaita. Myös paljon onnistuneita pissoja ja kakkoja on saatu ulos tulemaan. Aino on alkanut kulkemaan nyt myös pidemmillä lenkeillä muiden koirien mukana ja voi että se nauttii, kun pääsee enemmän lenkkeilemään ja vähän tuulettumaan pentujen hoitamisen lomassa.

Ihana Pipsa tutustumassa myös pentuihin

Tällä viikolla meillä on käynyt joka päivä pennunkatsojia. Aino on hieman tarkka edelleen pennuista. Se käy kyllä rapsuteltavana, mutta muuten seurailee haukan lailla pentujen eloa ja käy heti puuttumassa, jos kokee tilanteen omasta mielestään liian uhkaavaksi. Äitikoira siis suojelee edelleen pentuja ja niinhän sen toki kuuluukin tehdä vielä tässä vaiheessa. Pennut sen sijaan ovat olleet oikein reippaina ja löytäneet paljon lämpimiä sylejä joihin voi lopulta nukahtaakin. Ja jos pentuja yrittää siirtää pedille nukkumaan, niin ne kyllä kömpivät takaisin syliin, kun se oli paljon parempi paikka. Pennut ovat muutenkin hyvin reippaita, rohkeita, uteliaita ja leikkisiä. Paljon pennut ovat saaneet ihmettelyjä kuinka meneviä ja rohkeita ne ovat jo tämän ikäisenä. Tämä viikko on keskitytty sosiaalistumaan kodin sisällä ja myös ulkoiluun, ensi viikolla lähdetäänkin sitten seikkailemaan kodin ulkopuolelle enemmän. Ääniin pennut ovat tottuneet jo nyt todella hyvin, kun meillä on ulkoseinän remppa menossa ja välillä suoraan seinän takaa kuuluu aivan hirveä poran jyrinä. Pennut eivät siitä äänestä tai muistakaan remppaäänistä ole moksiskaan, kuten ei aikuisetkaan. Pennut jatkavat leikkejä tai unia, riippuen mitä olivatkaan tekemässä.

Alla olevat kuvat on otettu eilen aamulenkin aikana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti