tiistai 21. helmikuuta 2023

Uusi Agilityvalio ja pentuja tulossa!

Olen todella innoissani, kun voin kertoa, että kasvattini Olga saavutti tässä kuussa Suomen Agilityvalion arvon! Olga on jo toinen Atacamigor -agilityvalio. <3 Olga nousi viime vuoden loppupuolella kolmosiin ja kisasi sen jälkeen kolme kisapäivää saavuttaen näiden aikana; 3xAgi-SERT, 5 SM-nollaa, tuplanolla ja valio. Olga jatkoi kisaamista 18.2. Rovaniemellä, josta myös tuplanolla, joten Olga nähtänee kesällä myös agilityn SM-kisoissa.


Uusi Suomen Agilityvalio!

Atacamigor Lil-Black Happy Together

Meille on tulossa myös pentuja!

Ihana Onna odottaa pentuja ja pentujen pitäisi syntyä ihan näillä hetkillä.


FI MVA EE MVA EE JMVA TLNJW-21 TLNW-21

Atacamigor Lil-Black Lots Of Liquorice

Polvet: 0/0

Silmät: Terveet

Sydän: Ei sivuääniä

Koiranet-tiedot >>


Onnasta voisin julkaista tässä saman kirjoituksen, joka julkaistiin Toitsut 01/2022 -lehdessä.


"Vuoden 2021 Paras suomalaisen kasvattajan kasvattama suomalainen venäjäntoy


Viime vuoden Open Showssa parhaana suomalaisena venäjäntoyna palkittiin Atacamigor Lil-Black Lots Of Liquorice eli tutummin Onna. Olimme todella iloisia, kun tuomari nosti Onnan niin korkealle useiden hienojen koirien joukosta ja Onna voitti sekä Poletaeva -palkinnon, että BIS1 -sijoituksen!

Onna on kolmannen polven Atacamigor -kasvatti ja se on pienestä asti ollut maailman iloisin pieni toitsu. 2,5 viikon iässä se reagoi jo suurella ilolla ihmisiin ja oli heti ensimmäisenä pentukopan laidalla vastassa ihmisten ääniä kuullessaan ja häntä vipatti aivan hirmuisesti. Ihastuin silloin jo Onnan luonteeseen. Tämä sama ilo näkyy edelleen Onnassa ja myös näyttelykehissä. Onna esiintyi Open Showssa tavoilleen uskollisena iloisesti häntä heiluen ja koko ajan kaikkensa yrittäen. Sen kanssa onkin aina hauska osallistua näyttelyihin, kun koira selvästi tykkää esiintymisestä ja haluaa tehdä parhaansa.

Onna on luonteeltaan todella energinen, innokas ja oppii asiat nopeasti. Onna on kerinnyt hieman reissata näyttelymatkoilla kasvattajan mukana ja on ollut joka paikassa kuin kotonaan ja tullut hyvin toimeen kaikkien reissukavereiden kanssa (niin ihmisten kuin koirienkin). Tykkään Onnasta myös ulkoisesti. Siinä on sopivassa suhteessa minun omaa tuttua kasvatuslinjaa ja myös isänsä venäläisiä geenejä. Onna on hyvin kaunis pieni ja siro toitsu, mutta silti olen edelleen sitä mieltä, että Onnassa kaikista parasta on sen aina iloinen ja motivoitunut luonne. Onnaa on näyttelykehissä esittänyt myös vieraat handlerit, mutta Onna ei ole liiemmin välittänyt kuka siellä hihnan päässä on vaan porskuttaa aina hyvällä asenteella.

Näyttelyiden lisäksi Onnan harrastuksiin kuuluu myös agility, jossa Onna onkin varsin lupaava, vauhdikas ja hitusen myös äänekäs menijä. Onna on käynyt myös noseworkin alkeet, tokoa muutaman kurssin verran, kokeillut mejää (eli verijälkeä) ja päässyt testaamaan koirahiihtoa. Myös juoksulenkeillä Onna käy säännöllisesti yhdessä oman ihmisensä kanssa. Onnan sijoituskoti on pystynyt tarjoamaan tälle aktiiviselle koiralle kaiken sen tarvitseman huomion ja paljon erilaisia aktiviteettejä. Kiitos Ainolle, joka on hoitanut Onnaa niin hienosti ja mahdollistanut Onnan menestyksen myös näyttelyissä! Minulta kysyttiin Open Showssa, että miten Onnaa on treenattu, kun se esiintyi niin hyvin. Valitettavasti en osannut kertoa tästä sen enempää, koska kaikki kunnia koiran treenaamisesta kuuluu sijoituskodille. Kasvattajana minun oli helppo esittää koiraa, jolla oli halu esiintyä ja joka esitti itse itsensä kehässä."


Jäämme innolla odottamaan Onnan pentuja! Etsimme myös mahdollisesti tähän pentueeseen syntyvälle pennulle yhteistyöhaluista sijoituskotia. Pentukyselyt ovat tervetulleita. :)


Suomen Venäjäntoyt ry julkaisi vastikään vuoden 2022 TOP TEN Toitsu-tulokset, jossa kasvattini, sekä tuontipoikani Udi sijoittuivat erinomaisesti. Olen todella onnellinen tästä rodusta, joka on monipuolinen kaikenlaiseen tekemiseen ja rodunomainen ulkonäkö ei poissulje aktiivista harrastamista. 


Vuoden 2022 TOP TEN Toitsu -tuloksetEi kommentteja:

Lähetä kommentti