keskiviikko 13. joulukuuta 2017

I-pentujen vanhemmat

Alla on pienoinen esittely I-pentujen vanhemmista.


Pentueen emä:

FI & EE & BY MVA FIJW-14 HeJW-14 TALW-17
Mechta Yuvelira Alessandria "Mesi"

Pentueen isä:

PL & LT & RU & RU GR & RKF MVA PL JMVA PLW-13
Effendi Olpemi "Effi"
Mesin sulhaseksi valikoitui tähän toiseen pentueeseen upea puolalainen uros Effendi Olpemi eli Effi. Urosta etsittäessä kriteerit olivat tiukahkot. Halusin urokselta komeaa rodunomaista ulkonäköä, mutta lisäksi uroksella piti olla erinomainen ja toiminnallinen luonne, sekä selkeä ja laadukas jälkeläisnäyttö. Effi edusti kaikkea sitä, mitä urokselta toivoin. Effi on 6-vuotias ja olin ihastunut sen kuviin jo sen ollessa hyvin nuori poika. Mesin kasvattajan kanssa jutellessa kävi ilmi, että hän oli tosi ihastunut Effin venäläiseen jälkeläisnäyttöön ja tämä antoi luottoa urosvalinnan suhteen.

Effiin ihastuin ulkonäössä sen komeaan ryhdikkääseen rakenteeseen, vahvaan urosmaiseen olemukseen, kauniisiin mustiin korviin, sekä tumman punaiseen väriin. Effistä puuttuu liioitellut piirteet ja se edustaa kaunista tervettä rotutyyppiä. Jännitykselle kuitenkin odotin, että millainen uros meitä olikaan vastassa Puolan Varsovassa! Puolassa tapasin super reippaan ja energisen Effin ja olin myyty sillä samalla sekunnilla! Effi oli vilkas ja se pomppi tasajalkaa niin korkealle ja innokkaasti, että ajattelin vaan: "wau, tämän uroksen pennuista tulee takuulla upeita agilitykoiria!". Sohvalla istuessani Effi tuli jalkani viereen seisomaan ja hyppäsi paikaltaan suoraan minun syliin. Sitä ei jännittänyt tippaakaan vieraat ihmiset ja se oli super sosiaalinen. Ja se häntä! Se vaan vipatti ihan koko ajan, eikä lakannut heilumasta edes nalkissa ollessa. Tykkäsin kaikesta mitä näin. Varsovassa Effin kotona tapasin myös Effin tyttären ja tyttären pojan, jotka olivat myöskin aivan ihania koiria. Olisin varmasti napannut pennun sieltä matkaan, jos se vaan olisi ollut mahdollista. :)

Effillä on olemassa jo selkeää jälkeläisnäyttöä ja se on jättänyt tosi hyviä ja tasapainoisia pentuja. Pari vuotta sitten Effi kävi myös jalostuslainassa Venäjällä ja jätti sinne pienen määrän laadukkaita pentuja. Yksi näistä pennuista on hyvin tunnettu ja arvonäyttelyissä menestynyt Vlast Ognia Sheridan. Sheridanin pennut ovat Venäjällä kasvattajien keskuudessa todella tykättyjä ja kysyttyjä ja mm. Mesin kasvattajalla on Effin pojan pentu kotona kasvamassa.

Tämä video on kuvattu Effin ollessa Venäjällä:Mesi on myöskin hyvin energinen, kiihkeä ja vilkas pieni kaveri. Se syttyy hetkessä ja on aina ihan täpinöissään tekemässä mitä vaan. Mitä ikinä se tekeekin, niin se tekee sen tunteella. Ulkonakin se paahtaa menemään aina ihan innolla oli keli mikä hyvänsä, eikä se turhia kerkiä hienostelemaan. Mesi on myös todella helppo koira ja sopeutuu mihin vaan uuteen tilanteeseen saman tien. Se osaa ottaa rennosti, eikä stressaa tai jännittele uusissakaan tilanteissa. Lentokoneessakin se vaan nukkui, eikä ollut moksiskaan sille uudesta matkustustavasta.Ulkonäöllisesti Mesi on todella kaunis. Se on kevytrakenteinen, tasapainoinen ja sillä on kaunis ryhdikäs olemus. Mesillä on suuret tummat silmät, aina valpas katse ja upeat korvat karvoineen.


Mesi on ollut loistava emäkoira pennuille ja se hoitaa pienokaisia antaumuksella. Mesin viime pennut ovat nyt vuoden ikäisiä ja ne ovat kaikki aivan ihania! Todella reippaita, energisiä, sosiaalisia ja iloisia häsliä. Kotona meillä asuva Huppis on yhtä energinen kuin äitinsä ja on jo nyt vakuuttanut minut siitä, että siitä tulee vielä erinomainen agilitykoira! Potkua löytyy varmasti tosi pitkälle asti. Velipoika on tehnyt kaverikoiravierailuja kouluun, eskariin ja vanhainkotiin. Siskot ovat myös sosiaalisia ja aivan ihastuttavia luonteeltaan. Hyvin energisiä. Eli odotettavissa on, että nytkin Mesin pennuista kasvaa energisiä, iloisia ja hyvin vilkkaita pikkukavereita. Uskon kovasti, että näillä pennuilla riittää potkua monenlaiseen harrastamiseen!

Mesin jälkeläiset ovat myös aloittaneet nuoresta iästä huolimatta näyttelyuransa mainiosti. Löytyy sertiä Suomesta ja ulkomailta, sekä 8 voittajatitteliä Suomen voittajaviikonlopulta. Mesin edelliset pennut ovat siis hyvin lupaavia ja olen ollut todella tyytyväinen Mesin aiempiin pentuihin.

Mesi ja 4kk:n ikäinen Huppis-poika
Effi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti