sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Pennut 4 viikkoa

Pennut täyttivät perjantaina jo 4 viikkoa ja samalla niistä yritettiin ottaa uusia kuvia. Valo ei taaskaan oikein riittänyt kuviin. Olisipa joku päivä oikein kirkas ilma, niin voisi kuvata pentuja oikein urakalla! Tai sitten täytyisi vaan hommata parempi valaistus sisälle pentujen kuvausta varten. :)

Joka tapauksessa pennut ovat kasvaneet aivan älyttömästi! Liikkuvat jo hurjasti, ottavat painimatseja, leikkivät leluilla ja onhan hampaatkin jo ilmestynyt suuhun. Hampaita onkin ihan kiva iskeä joka paikkaan, kuten varpaisiin.. Ihanasti pennut ottavat jo kontaktia ihmisiin ja hännät vaan vipattavat. Kiinteää syödään hyvällä ruokahalulla ja pennut pullistuvatkin ihan silmissä. :)

Viikolla oli tarkoitus siirtää pentuaitaus jo olkkariin, mutta sitten se jäi kaikessa kiireessä.. Yksi pennuista päättikin jo, että nyt hän haluaa "isommille" vesille tutkimusmatkalle! Pentuaitauksessa oleva korkea kynnys ei sitä enää pidättele. Se oli tänään iloisesti makuuhuoneen ovella vastassa aamulenkin jälkeen ja myös illalla töistä tullessani. Onneksi oli toisesta pentuaidasta tehty portti ovella, koska eihän normi koiraportit pidättele tuollaista pikkusinttiä. On se kyllä melkoinen veijari! Pentuaitaa olen pitänyt tähän asti koko ajan auki, jotta Mesi pääsee liikkumaan vapaammin ja saa tulla halutessaan toisten sekaan hengailemaan. Toki pennut ovat muutenkin jo saaneet juoksennella pentuaidan ulkopuolella, mutta näköjään yksi neiti haluaisi olla siellä koko ajan.

Lauman aikuiset koirat ovat myös päässeet tutustumaan pentuihin ja mielenkiinto on kova niitä kohtaan. Yksi päivä kuuntelin, kun makkarissa alkoi kuulua kauhea möykkä. Menin kurkkimaan oven raosta ja siellähän Huppis hyppeli pentuaitauksessa ja koitti kovasti saada pikkuisia leikkimään. Se pyöri itsensä ympäri ja hyppi ilmaan haukkuen, mutta ei kuitenkaan saanut väsyneistä pennuista leikkikaveri, vaikka yritys oli kova. Kohta ei taida meillä olla enää hetkeäkään rauhallista, kun alkaa rallit isoveikan kanssa.. Nyt täytyy tosiaan alkaa pentuaitausta laittamaan olohuoneeseen, niin tottuvat pennut vilkkaampaan menoon ja pääsevät seurustelemaan aikuisten kanssa enemmän. Selvästikin ovat halukkaita jo näkemään ja kokemaan kaikkea uutta. Olkkariin muuton jälkeen ne taitavatkin hengata lähinnä vapaasti pentuaidan ulkopuolella, mutta yksinolot saavat kuitenkin asustella pentuaitauksessa, jos vaan pysyvät siellä (eivät opi kiipeilemään).

Ja sitten ne kuvat:

Poika
Tyttö 1
Tyttö 2
Tyttö 3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti